my followers

Monday, January 31, 2011

dera~

salam kepada semua pengunjung blog saya.... law tgk tajuk entry sy kali nie mmg nmpak mcm ganaz kan??? haha...mesti korang sume pikir "dera" nie mesti sebat guna tali pinggang, acara lempar-melempar pinggang mangkuk kan??? hahahaha.... nak story nie sikit tentang hari kedua aqu berpraktikum di S.K Kubang Kerian 2 nie, kami (aqu & fauzul) telah "didera" untuk buat line 100m dan line untuk sektor lontar peluru... huhuhu... mentang2x la kami nie bakal guru pendidikan jasmani...hahaha, (padahal 6ti law jadi guru betol2x mmg buat line nie tugas kami)... hahahaha..sebenarnya istilah "dera" tu memg x sesuai dalam situasi nie..cuma nk bagi suspen jer... kih3x...

tepat jam 10 pagi (selepas mkn pagi), kami berdua mempraktikkan ape yang kami belajar di Maktab perguruan selama nie dengan baik... matahari dah terpacak atas rambut dan kepala kami.... peluh mengalir bak arus sungai yang mengalir deras, kami berusaha menyiapkan tugasan kami dengan baik .... tepat jam 1 tghari.... fuhh~ akhirnye siap jgk.... kat bwh nie ade pix kami kne "dera".. hahahaha...enjoy it~

tu guru pembimbing kami tgh mengecek/check kestraightan line...hahahaha


tgh buat line yang terakhir...... berasap dh tubuh nie...kih3x


nk minyak ker????  hihi


5 comments:

Suraya said...

hihihi..mengecek....
hahahaha
amboi cekgu..uat line pn bergaya ek...

sharimi shaari said...

mengecek tu buat pemeriksaan la.. hahahaha...tang mne plak bergaye tuh? hihihihi

Suraya said...

yup2..sue tahu lor..su phm..
bergaya tu sentiasa..haha

ieda_amn said...

good..inilah yg kita mahu..brkhidmat untk negara..hehe..even penat, tpi msti puas hati kan bila dah siap..

p/s: perjuangan anda belum trhenti disitu..

sharimi shaari said...

sue-mekasih =) hehehehe
ieda- haha... perjuangan nie setiap tahun sbb olahraga kne buat tiap tahun.. hahahahaha